Steffen Braastad, du er ny partner i Master Management Norge. Hva har du jobbet med tidligere?

 

Jeg har 8 års erfaring fra rekruttering, og har plassert kandidater fra over 20 land til stillinger på 3 kontinenter. Jeg begynte min karriere i Malaysia, og har primært jobbet mot IT-bransjen - med både in-house og ekstern rekruttering. Det var her min interesse for testing av kandidater startet. Hvordan kan man identifisere den beste kandidaten - særlig når man ansetter over landegrenser?

Jeg flyttet tilbake til Norge for 3 år siden, og har siden da jobbet med ekstern rekruttering for IT-bransjen, og samtidig dykket dypere i det faglige. I tillegg til å ta en DNV-GL sertifisering innen rekruttering, har jeg startet på en deltids-master på UiO innen Assessment and Evaluation, hvor jeg er med i det aller første kullet. Her får jeg virkelig satt meg inn i den faglige biten av testing.

 

Hva er det som er så spennende med testing?


Det er egentlig ikke testing i seg selv - det spennende er hvordan man matcher riktig person med riktig stilling. Alt begynner og slutter med å vite hva man trenger. En god jobbanalyse er grunnleggende i effektiv "Best Practice"-rekruttering. Her vil det å bruke testing kunne gi et språk og en form til det man leter etter - og således gjøre det mer håndfast.

Det å bruke tester er også en ypperlig måte å få til mer objektivitet i rekrutteringsprosessen, og både unngå og bli klar over potensielle biaser man har med seg i en rekrutteringsrolle.

 

Hvorfor valgte du Master?
 

Master har et fantastisk verktøy, som gir enkle og lettfattelige rapporter til brukere og kandidater. Dette gjør det enklere å bruke, men enda viktigere gjør det det vanskelig og misbruke. Master har den siste tiden gjort en kjempejobb mot markedets Applicant Tracking Systems (ATS)-leverandører, som gjør det svært enkelt for rekrutterere å bruke produktet i deres egne ATS-løsninger. Og ikke minst er det svært dyktige kolleger som ikke bare har en dyp forståelse for testing, men også en sterk forretningsorientering.

 

 

STEFFEN BRAASTAD
PARTNER

Epost: sb@master.no
Mobil:  +47 913 57 880